Jadłospis w przedszkolu
|
poniedziałek, 14.04.2025 |
alergeny |
śniadanie |
płatki orkiszowe na mleku pieczywo mieszane, masło śmietankowe, wędlina, ser żółty, warzywa surowe, herbata z cytryną |
1, 3, 7, 10 |
obiad |
zupa jarzynowa filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż sok owocowy |
1, 7, 9, 10 |
podwieczorek |
jabłko pieczone z żurawiną, herbatniki, herbata z cytryną |
1, 7 |
|
wtorek, 15.04.2025 r. |
alergeny |
śniadanie |
pieczywo mieszane, masło śmietankowe, jajecznica, wędlina, warzywa surowe kakao do picia |
1, 3, 7, 10 |
obiad |
zupa pomidorowa z makaronem udzik pieczony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z zielonym ogórkiem i koperkiem sok owocowy |
1, 3, 7, 9, 10 |
podwieczorek |
kasza manna na mleku, syrop żurawinowy, biszkopty, owoc |
1, 3, 7, 10 |
|
środa, 16.04.2025 |
alergeny |
śniadanie |
płatki kukurydziane na mleku pieczywo mieszane, masło śmietankowe, twarożek domowy, wędlina, warzywa surowe, herbata z cytryną |
1, 3, 7, 10 |
obiad |
zupa barszcz biały z jajkiem kiełbaska biała, ziemniaki gotowane, sałatka z buraków sok owocowy |
1, 3, 7, 9 |
podwieczorek |
babka piaskowa, herbata owocowa, owoc |
1, 3, 7, 10 |
|
czwartek, 17.04.2025 |
alergeny |
śniadanie |
płatki żytnie na mleku pieczywo mieszane, masło śmietankowe, wędlina, warzywa surowe herbata z cytryną |
1, 3, 7, 10 |
obiad |
zupa kalafiorowa makaron z serem białym i jogurtem naturalnym sok owocowy, owoc |
1, 3, 7, 10 |
podwieczorek |
pieczywo mieszane, masło śmietankowe, wędlina, warzywa surowe, herbata z cytryną |
1, 7 |
|
piątek, 18.04.2025 |
alergeny |
śniadanie |
płatki jaglane na mleku pieczywo mieszane, masło śmietankowe, ser żółty, dżem owocowy, warzywa surowe, herbata z cytryną |
1, 3, 7, 10 |
obiad |
zupa zacierkowa paluszki rybne, ziemniaki gotowane, surówka z kiszonej kapusty sok owocowy |
1, 3, 4, 7, 9, 10 |
podwieczorek |
soczek owocowy, baton zbożowy, owoc |
1, 3, 7 |
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Woda do picia dostępna jest przez cały dzień.
Do przygotowania napojów (np. herbat, kawy inki) używa się nie więcej niż 10g cukru w 250ml produktu.
W sokach owocowych podawanych przy obiedzie występują naturalne cukry.