5.05.2025 – PONIEDZIAŁEK
zupa z czerwonej soczewicy
II danie: makaron po florencku (makaron, filet z piersi kurczaka, pomidory suszone, cebula, ser mozzarella, przyprawy)
sok owocowy
(1, 3, 7, 9)
6.05.2025 – WTOREK
zupa ogórkowa z ryżem
II danie: kotlet mielony, ziemniaki gotowane, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką
sok owocowy
(1, 3, 7, 9)
7.05.2025 – ŚRODA
zupa porowa z ziemniakami
II danie: leniwe z prażoną bułką tartą i cukrem waniliowym,
surówka z marchewki i jabłka
sok owocowy
(1, 3, 7, 9)
8.05.2025 – CZWARTEK
zupa jarzynowa niezabielana
II danie: udziec z indyka w sosie własnym, ryż, surówka z kapusty czerwonej
sok owocowy
(1, 3, 7, 9, 10)
9.05.2025 – PIĄTEK
zupa koperkowa z makaronem
II danie: ryba (miruna) pieczona, ziemniaki gotowane, brokuły na parze
sok owocowy
(1, 3, 4, 7, 9, 10)
12.05.2025 – PONIEDZIAŁEK
zupa ziemniaczana
II danie: makaron spaghetti z sosem mięsno-warzywnym
sok owocowy
(1, 7, 9, 10)
Sok owocowy zawiera naturalnie występujące cukry.
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.